Saturday, April 14, 2012

Farewell Party(送別会) 2012

Assalamualaikum and hi,

Sudah lebih dua minggu berlalu,namun baru berkesempatan menulis entry pasal soubetsukai ni. -_-

Walaupon hanya dua tahun bersama mereka tetapi banyaaak sangat kenangan bersama mereka. Semasa 1st year dulu, antara sume senpai(senior), senpai 3rd year paling kami tak rapat.Tapi bile da naik 2nd year,terasa sangat rapat dengan mereka. Mungkin sebab last year banyak program besar dan ktorg buat keje bersama. Biasenye senpai 4th year dah x join sangat program locality n international event dan susah nak nmpak batang hidung sekalipun tapi dorang slalu meluangkan mase untuk turut bersama kami dalam kebanyakan event.

Walaupon mereka suka mempermainkan atau dlm kata lain mem'bahan' kohai2(junior),dalam mase yang same mereka banyak bagi nasihat dan teguran.

Hanya 4 daripada 7 orang senpai 4th year yang balik dan lagi 3 orang sambung master,namun still rasa kekurangan. Sewaktu majlis soubetsukai tu,masing2 memberi nasihat kepada adik2 tentang apa yang patot dan tak patot buat kat jepun ni,berdasarkan pengalaman mereka.

Antara nasihat mereka:
1.jaga kesihatan diri dan juga kesihatan sewaktu bergaul dengan masyarakat setempat(syapik)
2.jangan saje2 ryunen sebab untuk baito and simpan duit lebih,bagi yang lelaki kalau boleh usahakan solat berjemaah di masjid(zakwan)
3.jangan asyik fikir pasal blaja je,pegi la travelling ngan member2 jugak..lagi bersatu teguh and jangan  mengasingkan diri dari komuniti(kak jiha)
4.terimalah seseorang tu dengan seadanya(?) dan tebarkan network luas2(erman)
5.set aim n matlamat ape nak buat dekat nihon ni selain study(syahril) 

InsyaAllah,akan kami sematkan dalam hati dan fikiran kami.,arigatou.


Gambatte kepada senpai2 yang balik keje kat mesia n juga yang keje dekat nihon.semoga berjaya di dunia dan lebih2 lagi di akhirat,dan bergune kpd semua.

sebahagian warga sendai



Thanks everyone for the very delicious food!!(I pon ade buat gak sket..hikhik)
There was an error in this gadget