Sunday, May 16, 2010

Sedikit sharing pasal orang Jepun

Subuh sgt awal skrg.pkul 2.30a.m da msuk da. Trase len benar kt tmp org ni..pas subuh tdo balik r jwbnye p salu gak trlepas hu bygkan kul 2 pg bgn semayang subuh..agak mencabar la dgn kt cni nye masih sejuk lg wlaupon da spring.Dlu time g tokyo smpai sne kul 5 pg...sblm nek bas tu da trbyg msti gelap ag mse tu(bajet mcm mesia r)hahah lupe lak kul 5 tu da mcm kul 8 da pon.. Klu kt mesia subuh xde beza sgt kan klau brubah2 pon antara msuk kul 5 or 6cmtu tp kt cni bole beza 2 jam..lau brubah pon beza dlm sminit 2 je..huu kt cni berubah brjam2. Dlu mse smpai akhir bulan 3 dlu subuh pkul 4 kot..tgk ah skrg da kul 2 lbey da..byk kot beza. Tp subuh kt cni lme..dkt 2 jam..maa tgk musim gak kot.


Ni nak story sket psal nihonjin(org Jepon). Dorg kan mmg xckp sgt mse klas ke lecture ke just dengar je..klau sy la lam klas msti je ad bnde nak ckp tp bukan bnde2 mengarut ah psal bnde yg blaja gak. Tp dorg langsung xckp kot..dgr je pastu smpai mse trsengguk2..haha. Bg dorg ckp mse kelas sgt rude kot...saaa ntahla tu pndgn ak je xtaw la btol ke x. Pastu klau kt aaj dlu klau ad member tdo kte akn kejut kan or urut ke maen2 ke supaya member xtdo tp kt cni klau ad member tdo dorg bt deeek je..just tgk. Kdg2 kte yg tgk ni rse nak gosok2 ke urut2 ke tp tahan je sbb msti dorg pelik kan klau kte bt cmtu. Maybe sbb mse time skolah dlu dorg duk meja sorg2 dlm klas kot so xde member sebelah nak tlg kjutkn or wt pape.


One more thing,mse akhir winter n awal haru dlu suhu kt cni maseh sejuk so kne la pkai sweater or kot or wutsoever la kan..dorg pnye sweater or kot tu xtukar2 pon,ad je yg tukar tp klau asyik pkai mmg org akan ingt la. Yg klaka nye mse klas sy bt meeting tuk ohanami ritu kan xkenal lg sume member2 klas..so dgr la dorg ckp2 n lau describe psal someone kan.."ala yg salu pkai kot putih tu" or "bdk yg salu pkai bju kuning tu sape ah"..haha mcm tu la lebey kurang. Tp senang r nak cari member,cari bju je..hak2.


Ni ad sket gmbr2 mse kangeikai ritu ats prmintaan ermi si bdk akita dai..kangeikai tu mjlis smbut junior la kirenye..so bdk2 taon 1 kt area tohoku ni sume brkumpul kt sendai br ni,senpai(senior) pn ad gak tp sedeynye bdk2 akita daigaku xturun sendai. .gle2 ah nak jmpe ermi tp kol2 die ckp xdpt turun sbb jaoh..waaa dah tu bdak2 pompuan taon 1 kt cni dh xde dh except ktorg2 bdk sendai ni je..ad je bdk kousen tp dorg pon xdtg gak so agak samishii la ari tu..papepon makan best!!haha

peja n kina-da hot couple


pendaftaran


                                                                                                                  
amar,jepah,bear
bdk2 sendai trmsuk bdk kousen
  bdk2 yamagata berlima
                                                            


org2 besar KUJ yg br dilantik

               
Ijoudesu.

Sunday, May 9, 2010

strawberry2..yum2

Walaupon homework byk tp sbb nak g sgt2 ladang strawberi tepkse la korbankan mse..wawawa..tp agak berbaloi la sbb best..tanoshikatta!!
1st time ni g area luar bndr kt sendai..nek tren ad la dlm stgh jam so agak jaoh gak la. Coklat cair n susu da beli awal2 dah n da trbyg2 strawberi salut coklat yg femes uh.
Ktorg dberi mse setengah jam mkan..lau kire nak mkn je mmg ckup je tp nak posing2 brgmbr gambi lg xsempat sgt la.




      
Strawberi kt cni besar tp org ckp yg besar sgt xsedap plak sbb air je lebey..klau nak mkan yg kaler putih pn boley gak tp ak xmkn ah bt ap nak mkn kan. Xpuas sgt mkn td sbnrnye rse nak tapau je klau la boleh tp xboleh so trime je la kenyataan tu.






Sbb maseh lapar n da tgh hari balik2 tu ktorg g mkn lak kt saizeriya..xtaw la sgt byk saizeriya kt cni. Stakat ni ak da g 4 tmpat r kire xtaw la ad lg ke yg laen. Then g jln2 cari brg pastu balik.
Xsangka lak dpt kuar ngn senpai 4 nen..ye la dlm bz2 sudi gak luangkan mse(dorg pn excited nak g)hahah. Thanks bawak ktorng td!!
Tp syg xsempat g taman tulip.. tggu taon dpn le nmpaknye.

sgt teruja ngan pam air..hahaha
sekali xkuar..makcik tu pon tlg pamkan


ijoudesu.





         

Saturday, May 1, 2010

hanami ngn member2 9kumi

ni 1st time hanami(cherry blossom viewing party)ngn membr2 jepon..last 2weeks hanami ngn org2 mesia je..
rse laen ah..nseb bek da msuk ngn bdk2 pompuan..br nak kenal2 ngn bdk2 laki lak..pompuan yg 1 klas dlm 6 org je..the rest laki..so pompuan sgt sikit la..mcm kt aaj dlu..
yg peliknye my university ni rmai laki..klau kt mesia bukan ke majority pompuan kt ipta or ipts kan..
balik pd cite hanami td..awal2 ag da risau dh leh mkn ke x kan..tp mse meeting tu da btaw ketua klas ad bnde2 yg xleh mkn..ad member2 jepon yg taw ap yg xleh mkn so dorg tlg check kan ingredients..syukur byk gak leh mkn..lau x duk kelip2 tgk org len mkn  le jwbnye..berbaloi r gak byr tuk party ni


ni yumi chan n mika chan

         richan,rie chan,me n hiromi chan

mjlis ni start kul 1.00p.m...mkan makan n then after that ad jikoshoukai(ice breaking)..mse my turn sume org senyap dgr..org len trkejut dgr nme sbb pnjg sgt..haha..nmeku xde la pnjg sgt sbnrnye brbnding bdk2 melayu laen tp nme2 nihonjin(org jepon) kan sume pendek2..so sbb tu la.
pas abis jikoshoukai sume bt hal msing2..ad borak2,ad maen bola,ad men pkul2 buah ap ntah(ala2 men besbol) smpai la kul 3.30..agak best r hanami ni sbb dorg cam best2.. ketua pling kuat kne  ngn member2 klas..agak klaka la..last skali ktorg kumpul n maybe after this akn ad bt mjlis ke pape lg antara bdk2 klas..hu tanoshimi ni shiteru(looking forward for that)



ni sket je..member2 klas dlm 50 org sbnrye



There was an error in this gadget