Tuesday, January 17, 2012

Anda mengantuk?Stress?Jom buat ni!



Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!
LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–
Da try buat?Mesti sambil2 baca buat teros kan..haha. Memang teros hilang ngantok ah.Serius kelakar. Kepada yang tak buat lagi tu selamat mencuba!!
Semoga bermanfaat :)


31 comments:

  1. Kohai yang dapat barang snobodFebruary 14, 2012 at 4:43 PM

    kak hanun, terima kasih ye bagi pinjam brg snobod Hee~

    Nak tanya sikit, syafatieha tu nama manja ke atau nama kak hanun?

    ReplyDelete
  2. aah sedap le name tu...weeeee....

    ReplyDelete
  3. kohai malu malu gituFebruary 14, 2012 at 5:07 PM

    kak hanun x bg coklat ari ni?hik hik hik

    ReplyDelete
  4. jelmaan hanun fadzlin 1February 14, 2012 at 10:29 PM

    Abaikan je budak-budak ni hanun

    ReplyDelete
  5. GERDIKS btul..awwww

    ReplyDelete
  6. korang jgnla kaco kak hnun

    ReplyDelete
  7. sape kacau anak aku ni,kohai ni mmg gedik.GG

    ReplyDelete
  8. Pemerhati bebas dari jauh yang insafFebruary 15, 2012 at 1:08 AM

    Apa la kamu semua ni guna nama samaran pastu buat kacau kat blog orang. Kesian tuan blog ni, mentang2 la dia baik kamu semua buat gurau2. Bukan apa, saya harap tuan blog ni tak simpan perasaan marah, lagipun student tak baik marah2, nanti hilang fan blog. Mohon juga maafkan gerangan komen #1 dan #5. Sekian.

    ReplyDelete
  9. tumpang tanya tandas yang ada washlet kat mana?

    ReplyDelete
  10. angkatan pemuda insaf bawah pimpinan fahim iwate 25February 15, 2012 at 2:38 AM

    kami minta maaf

    ReplyDelete
  11. wakil fahim kerana fahim malu nak komenFebruary 15, 2012 at 2:17 PM

    Jangan la guna nama fahim, tengok dia dah hantar wakil.. Apa la angkatan pemuda insaf ni. Aku ketuk kepala ko baru tau

    ReplyDelete
  12. Ahmad Halifi SapporoFebruary 15, 2012 at 3:19 PM

    baiklah saya berundur diri wahai rakan-rakan

    ReplyDelete
  13. ahmad halifi (ketua group belalang dlm fb)February 15, 2012 at 5:42 PM

    Saya terlupa, sebelum mengundur diri, sudikah kiranya tuan blog menjawab soalan kat komen pertama oleh "kohai yang dapat barang snobod" tu?

    :p

    ReplyDelete
  14. syafiqah halifiyah bt fahimFebruary 15, 2012 at 5:55 PM

    jangan la kacau blog kak hanun.respect la sikit korang bukan budak2 lagi.tulis blog sendiri tak mahu.

    ReplyDelete
  15. hye hanun bile kite nak dating ag ni sblom i sotsu hikhik

    ReplyDelete
  16. hi apiq,nnt 14 mac jgn lupa bg coklat tau.

    ReplyDelete
  17. Moku Moku Marwani FatihaFebruary 15, 2012 at 7:40 PM

    hye hanun on behalve of halifi i ask for ur apoligize

    ReplyDelete
  18. やめよう

    ReplyDelete
  19. haha lawa btol nama2 korang XD..shafatieyha tu name ak yg diedit..sore dake.
    adakah menjawab persoalan?

    ReplyDelete
  20. ahmad halifi originalFebruary 16, 2012 at 8:26 PM

    jgn gune name aku kacau org...xpasal pasal aku kene...haish...sory hanun sush nak control kanak2 ribena ni...sekian salam salaman

    ReplyDelete
  21. Dah2 la tu ketua belalang, kau yang bagi idea suruh komen sini.

    btw terjawab sudah soalan, ingatkan sha tu sempena nama orang lain AWW.

    ReplyDelete
  22. nape edit jadi shafatieha?bagus guna fahimtieha,ade kelas gitu.

    ReplyDelete
  23. aku suka hanun tapi ramai yang jeles

    ReplyDelete
  24. Typo tu kot, bukan syafatieha ke instead of shafatieha?

    ReplyDelete
  25. saya suka hanun..tp malu

    ReplyDelete
  26. korang ni,gabungkan nama lelaki ngn perempuan ajnabi kan salah satu zina kecil..btw,korang bukan tgh bz happyou n sotsuron ke?

    ReplyDelete
  27. Ramai yang tak busy sgt sebenarnya, akibat terkandas... =(

    ReplyDelete
  28. da taw dah..good luck la lg setaon!!

    ReplyDelete

There was an error in this gadget